شبکه شرق: عباس علیآبادی صبح شنبه در دومین روز از سفر به استان مرکزی در دیدار با آیتالله دری نجفآبادی نماینده ولیفقیه در استان مرکزی با اشاره به اینکه استان مرکزی ظرفیتها و پتانسیلهای خوبی دارد، گفت: روزی که این صنایع در استان شکل گرفته، جمعیت اراک حدود ۲۵۰ هزار نفر بوده است، اما امروز این جمعیت به حدود ۶۰۰ هزار نفر رسیده ولی جمعیت شاغل در صنایع کمتر شده و اهداف اصلی تحققنیافته است.
علیآبادی تصریح کرد: استان مرکزی با کمبود آب مواجه است و باید چرخشی از اقتصاد مبتنی بر کشاورزی به سمت اقتصاد با محوریت صنعت صورت گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در تأمین آب اراک در آینده ممکن است با چالش جدی روبرو باشیم، افزود: در حال حاضر استفاده بهینه و بازچرخانی آب صورت میگیرد، اما برای جمعیت کنونی کفایت نمیکند، سیاستهای توسعه جمعیت مدنظر است و باید برای آب و بهرهوری بیشتر در آب و انرژی تدبیری جدی داشت.
علیآبادی تصریح کرد: باید توسعه صنایع با نیاز کمتر به انرژی، صنایع کم آببر و کشاورزی کم آببر در کشور برنامهریزی شود و اگر بتوانیم شرکتهای بزرگ استان را فعال کرد، دیگر صنایع را نیز میتوان فعال کرد و اگر بتوان برای صنایع استان کار و پروژههای بزرگ تعریف کرد میتوان توسعه را رقم زد.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی اقدامات خوبی انجام شده و اهداف بزرگی محقق شده است، گفت: امروز ابرقدرت روسیه توربین گاز را از ایران وارد میکند و یکی از دلایل عضویت ایران در بریکس قدرت صنعتی است و استعدادهای بالایی وجود دارد، اما در بسیاری از عرصهها با قدرت وارد نشدهایم.
علیآبادی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تجارت باید پشتوانه صادرات و تولید باشد و مهار تورم از مسیر تولید صورت میگیرد نه از مسیر واردات، گفت: کشور در ابعاد صادرات سیاستهایی دارد که باید منطبق با سیاستهای خارجی باشد، دیپلماسی اقتصادی بحث بسیار مهمی بوده و برنامهای تدوین شده اما تحولات بنیادین نیازمند زمان است، ولی پروژههای پیشگام برای تحول طراحی شده است.
وی تصریح کرد: باید فکر کنیم که آیا ارز ارزانقیمت داده شود بهتر است یا قیمت را دستوری کنیم و یا هیچ رانتی به کسی نمیدهیم اما از اقتصاد صادرات محور پشتیبانی میکنیم و عملاً با دو پارادایم مختلف روبرو هستیم. امروز تعداد زیادی هواپیمای زمینگیر با مشکل موتور در کشور وجود دارد. استفاده از پتانسیلهای لجستیکی سرزمین در تعاملات اقتصادی بسیار اهمیت دارد.
تبادل نظر